Posts

Showing posts from June, 2011

sahabat baik frindsterku kahwin!

Image
Tahniah Amir :) Ini cerita 20hb lepas. sama cantik sama padan :) Masa zaman-zaman friendster dulu gelamor, aku TERkenalan dengan seorang mamat yang aku kira sangat menyibuk suka-suka hati nak tegur aku di fs. Tiap kali aku upload apa jer picca, komferm dia akan komen pada picca-picca yang ada. Tapi bukan komen yang memuji ke bagai, semua komen-komen hampeh dan konon nak buat lawak tapi tak jadi. Dia juga kata muka aku macam Salmiah Gamal. Sapa tu? Sampai sekarang aku tak kenal siapa. Nak google pun aku malas. T_T Tapi disebabkan kesungguhan dia yang bersungguh-sungguh setelah bertahun-tahun kacau aku, berlaku kes bertukar nombor fon. Maka tahun 2008 aku secara tak sengaja TERjumpa dia. Kebetulan aku tengah tunggu bas, dan kebetulan jugak dia ada kat area tempat itu. Maka berjumpalah kami dengan masa yang sekejap tapi bagi aku best sebab walaupun 1st time jumpa, tapi kitorang sangat tak kekok. Bermula dari tu, aku mula berYM dan bermesej dengan dia tiap hari. Bukan setakat mese

Wordless Wednesday...

Image
Salam :) kredit: pakcik google.

Pengalaman Pertama Kerja =)

Image
Salam. 1st day kerja aku dah OT. (petanda baik ke buruk?) Aku rasa macam tak perlu je nak share pengalaman pertama kerja hari ni. Sebab aku rasa macam tak banyak lagi perkara yang besh aku boleh kongsi. Tapi so far alhamdulillah. Semua berjalan dengan lancar. Cuma macik-macik department Extrusion tu macam kerek semacam aja. Aku senyum pun dia tak nak senyum balik T_T. Oke abaikan. Ekceli aku di hantar ke department Projek (p.a Projek). Sangat banyak benda aku belajar hari ni dari fail yang kecik sampailah fail sebesar-besar alam. pengsan kejap. Then segala produk aku wajib hafal (kata bos Mr.Leng) Tapi entah mampu nak hafal entah tak. Satu perkara lagi yang aku perlu tempuhi is, department aku tiada orang perempuan lain. Hanya aku sahaja bunga di dalam opis ituuuu. Nak tak nak, aku perlu percaya yang aku tak ada kawan perempuan dalam opis itu. Maka aku perlu mencari kawan dari department lain untuk makan.Yang aku tegur hari ni cuma Siva (leader) & Mr Lim (Supervisor). Ada 4 pek

Esok kerja!

Dari petang tadi cuba untuk menaip sesuatu. Tapi apa pun tak muncul. Tekan new post. Taip sepatah dua ayat, aku padam. Cuba nak taip lagi, tapi tak jadi apa cerita pun. Padam lagi. Hilang idea terus. Ah. Susah lah kalau selalu macam ni. *** Esok sebenarnya hari pertama aku bekerja. Bos tu kata nak training aku dulu dalam seminggu dua ni. 1hb 7 nanti baru kerja aku yang betul-betul. Rasa takut sebenarnya, tak yakin pun ye. Apalah aku ni, belum kerja dah rasa takut. Doakan yer yang terbaik untuk aku. Oh alam pekerjaan, aku datang menemui engkau akhirnya! (sambil aku memandang baju kurung oren yang sudah ku iron dan aku akan pakai esok) =)

Jangan sebut tentang 'Nora Elena' lagi.

Image
Ya.. saya suka awak Anita! (kata Aaron Aziz) HAHA :D Salam. Sana-sini ada je orang yang sebut pasal Nora Elena dalam beberapa minggu nih. Aku rasa antara fenomena angau jugak lah. Yang si orang lelaki angau dengan Nora Elena, dan yang perempuan angau dan berangan nakkan si Seth Tan tu. Sungguh perasan-perasan belaka. (termasuk aku) Sampaikan kawan baik aku yang kerja di Sarawak tu akan mesej aku tiap petang dan berbunyi" " Aku nak lelaki macam Seth Tan tuuu". haish. Bila tammat je episod Nora Elena petang tadi. Aku rasa macam syukur sangat! Aku harap takkan ada Nora Elena 2. Sebab aku rasa terseksa zahir dan batin gara-gara taknak terlepas cerita nih. Korang percaya atau tak, aku tak pernah terlepas tengok Nora Elena dari episod 1 sampai habis! Gara-gara Nora Elena ni aku sanggup: tak keluar berjalan sampai lewat petang. kawan ajak keluar pun tak nak. pergi pasar malam awal dan balik awal. tak makan petang. tangguh masak petang. mandi lambat. gaduh dengan anak buah

Selamat Bertunang my Sista Shima :)

Image
Alhamdulillah. Akhirnya selamat kakakku yang sorang ini bertunang minggu lepas 4 Jun 2011. Maaflah lambat update. Sibuk. Semoga ikatan pertunangan beliau akan selamat ke jinjang pelamin September ini. InsyaAllah. hati berbunga riang.tehehe :) Kak Shima & Abang Hanif trend sekarang, bila bertunang si encik cinta hadir sama. tahniah ya! ;) Sesi bergambar outdoor memang wajib! warna putih dan merah itu sangat nice. Kan? ke aku sorang je yang rasa macam tu. Maka aku pun berangan untuk bertunang memakai baju putih dan tudung Pink! hehe.perasan. Pabila seorang lagi kakakku berkahwin, maka aku akan hilang geng secara tak langsung. Entahlah, seseorang yang sudah berkahwin tu tanggungjawab dia lagi berat. Lebih pada untuk fikirkan suami dan bakal anak-anak. Jadi untuk bermesej-mesej dan bertalipon dengan aku tu mungkin dah jadi makin kurang. Tu yang aku kata hilang geng tuh. T_T Dan aku dapat rasakan tahun depan pula giliran Adikku. Hilang seorang lagiiiiii geng. Kakakknya si Anita n