Posts

Showing posts from October, 2010

GA tamat

Image
Selamat hari sabtu readers! Menjenguk di sini cuma nak memaklumkan GA Cik Anita sudah TAMMAT! sob sob... Ingatkan mahu post tepat 12 tengah malam, malam tadi. Tapi sudah tertidur laa, ngantuk amat sih penat makan petai! :P Maka.. Sila nantikan keputusannya beberapa hari lagi ye!sabar-sabar :) sebab ada beberapa nama yang latest join GA tak sempat nak di senaraikan.hihi Almaklumlah, keliling cik Anita ni si anak-anak buah sibuk nak tolong menaip dan tolong tengok. Pening nak melayan! Hadoiii... Terima kasih sekali lagi di ucapkan kepada peserta GA Cik Anita! muahx. Total ada 165 orang! Kiranya objektif kajian Cik Anita tercapai lah kan. Alhamdulillah. :) sebelum lupa, cabutan bertuah nama-nama ini akan dilakukan oleh random.org. Senang dan pantas!

Cik Anita songeh giveaway...

Image
::STICKY POST:: sila teruskan dengan entri yang bawah... My pertama kali Giveaway! Ini adalah sempena nak merapatkan silaturrahim antara kita kan. Sebab terasa sayang sangat lah dengan belog ini. hehe. Jom join! Meriahkan suasana dengan Cik Anita. :D Syarat penyertaan sangat mudah: 1 . Follow saya punya belog (tak wajib, tp utk memudahkan update dari saya ) 2. Perlu ada entri baru dan link kepada belog ini. 3 . Tajuk entry is : Cik Anita Songeh Giveaway. 4. Lepas dah join, sila komen di post ini dah tinggalkan link anda . Biar mudah nak jejak nanti. Jangan di chat box ye. Nanti susah Cik Anita nak kesan. 5. Kalau rajin sila buat sticky post ye :) 6. Jangan lupa tag DUA orang rakan anda . Pastikan mereka tahu yee.. 7. Letakkan banner buruk Cik Anita di side bar anda ye . :) Thats all~ Cara nak tentukan pemenang dengan Lucky Draw iaitu Cik Anita pilih dua pemenang sahaja yang bertuah. *mungkin akan berubah mengikut kesesuaian. Makin ramai mungkin akan ditambah jumlah p

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI

Image
Hallu! Jom KLIK SINI dulu dah kelik? Siapa lah yang tak kenal dengan Encik Ben kita ni. Kalau tak kenal jum sekeh diri sendiri! :D Tapi persoalannya ada ke?? Eh kata Cik Anita nak balik kampung. Tapi mengada pulak nak tambah entry baru. hehe. Bukan mengada, tapi gunakan baki masa yang ada sementara tunggu ada orang nak ambik! Sebenarnya dari petang tadi nak buat entry pasal Encik Ben ni, tapi rasa macam malu pulak. Sebab sedar diri ni macam tak layak. aduh. Yeke tak layak? Haa. Mana boleh cakap macam tu Cik Anita. Kita ni kan manusia, semua sama jeee.. Ceh! Aku cakap, aku jawab sendirik. Aku juga adalah pembaca senyap belog ini. Kalau aku rasa aku nak komen, aku komen. Kalau tak nak, aku baca dan blah! hehehe. Sebab tu beliau pun tak perasan akan kehadiran belog aku nih. sigh* Objektif Cik Ben ni nak membantu para blogger baru macam Cik Anita ni kan. Almaklumlah tak gelamor macam belog beliau. Ehem. So kot-kot ada rezeki boleh tercalon dalam belog list beliau. Kan gempak gitu. T

update!! list nama peserta GA.

Image
Hallu readers. Sekali lagi Cik Anita senaraikan nama peserta GA cik Anita... Woho, berpeluh jugak ketiak ni nak taip satu-satu nama korang. hihi. Siap pun dah buat berjam-jam tadi. Nampak sangat tak terel! ok. SILA PASTIKAN NAMA ANDA SEMUA ADA YE.. sila tekan SINI dan diulangi sila tenyeh SINI untuk memastikan nama anda yang belum tersenarai. Kalau ada yang tertinggal sila beritahu cepat, kot-kot terlepas pandang kan. Jelas tak penerangan Cik Anita nih? pesanan songeh: Tarikh tutup tetap 30hb October 2010. Tapi... pengumuman mungkin akan jadi lambat sikit. Sebab tetiba Cik Anita rasa macam nak balik kampung. Paham jelah, internet sangat lembap kalau pakai berukband.. Jadi sila peka ya, tarikh pengumuman pemenang mungkin akan di tukar pada 3, 4, 5 atau 6 hb November 2010! Hadiah juga memang akan bertambah. Sebab peserta di luar jangkaan! Tak sangka teramai pulak. :D Jangan Marah yee.. Cik Anita balik Kampung Perak dulu!!! rajin-rajin singgah belog ini.. :)

Kadang-kadang

Image
Pendek je Cik Anita nak cakap. " Kadang-kadang kita akan terasa hati bila dia buat sesuatu tanpa beritahu kita, tetapi orang lain tahu, macam kes yang haritu. Hurm. Terasa sangat jauh beza. Sebab tu sekarang ni aku pun macam tak berkongsi rahsia dan aku pendam sorang . Sebab dia pun tidak pernah nak bagi tau apa yang dia nak buat dan bakal buat macam tadi ni. Aku sedar aku tak ada hak nak ambik tahu punnn... dan memang dia tengah berbahagia.. " Aku pun benci apa yang aku rasa. Tapi memang macam ni lah aku rasa. Sabarlah wahai hati.

Kelas terakhir paling sayu

Image
BBM3411 (Keterampilan berbahasa) Aku memang tengah suka nak kongsi cerita pasal kelas. Sebab aku pelajar yang berwawasan kan. Ceh! Oke, selamat dah kelas bbm3411 tamat semalam. Aku tak pernah rasa ada kelas yang akan berakhir macam ini. Jujur tau ni... :( Kalau budak unibersiti, biasalah kan kalau kelas tamat pikir exam dan balik kampong. Horraay! Tapi beza banyak la bagi aku dalam kelas Puan Nor Azlina Kiram nih. Nak tau apa yang beza? Sebabnya... Kumpul ramai-ramai kat depan, siap nyanyi lagu warisan yang sudirman nyanyi tu.. Then salam-salam , laga-laga pipi, usap-usap tangan dengan pesnyarah! woho.. Mengalir air mata beb.. Sedih gila! aku ni dah terkial-kial lap air mata pakai tudung sebab tak dek tisu :P Aku takkan lupa sampai bila-bila kelas ni. InsyaAllah... Sebab pensyarah ni ingat nama kitorang satu kelas tau. Jangan tak percaya! Kompem die tak makan kepala ikan bilis kan. Hihi. sempat ada dua helai gambar aku snap.. ini aku sempat lari ambik gambar situasi semua orang

Classmate a.k.a sahabt

Image
Salam dan hallu readers. Kepala Cik Anita sedkit pening lah sampaikan tak sempat nak bw ke belog-belog lain. Berjam-jam lamanya mengadap lappy dan akhirnya nak mabuk dah ni. Tanda rabun ke apa eh? Sebenarnya bukan apa pun, cuma tolong para beberapa ketul class mate yang mintak tolong tukar layout dan tambah gadget-gadget yang cumil! Alah, daku bukan terel pun. Benda basic je, tapi di sebabkan dorang pun baru dalam dunia belog. Maka daku tolong sajalah! Nak kedekut ilmu tak bawak ke mana pun kan. hehe :) Alkisahnya buat belog ni pun esaimen multimedia kannn... Jadi semangat lah dorang! Mehla aku nak peromot belog sahabat-sahabat kelas yang aku pernah tolong tukar-tukar dan tambah apa yang patut, kalau korang sudi jenguk lah. Pastu pesan, "SINGGAH DARI BELOG ANITA" huahua. Memang cop perasan! :D Fatimah Az- Zahra Nurul Ashikin Zueriana Kak Ila Fatihah Faiziana ini nak tunjuk seket muka-muka classmateku yang comel-comel dan besh! Luv them so much! mereka semu

OKU mati kena dera dipercayai liwat

Image
Hallu readers. Bangun pagi-pagi, bukak Berita Harian Online baca-baca apa yang patut kembangkan sikit minda sebelum pergi kelas. Beku dah kepala ni! Tiba-tina rasa macam geram pulak baca pasal kes dera nih. Tak paham sungguh. Sekarang ni apa-apa je kes mesti terus jadi kes kematian. Heii. Mintak simpang empat-puluh empat lah pada Cik Anita ni. Hal ni pulak, dahlah OKU. Kejam sungguh manusia kan. Hurm... Antara keratan ayat: PETALING JAYA: Remaja orang kurang upaya (OKU) yang dipercayai mati didera di sebuah rumah kebajikan di sini, Ahad lalu, turut mempunyai kesan kecederaan di duburnya disyaki sama ada diliwat atau dimasukkan objek tumpul. Difahamkan, pemeriksaan polis di rumah kebajikan dekat Seksyen 18 itu turut menemui cota dipercayai senjata yang digunakan untuk memukul mangsa, Brian Goh Kah Heng, 19, sehingga mengalami kecederaan parah di bahagian limpa. Pembacaan yang seterusnya di BERITA HARIAN ONLINE . pesanan: rajin-rajin membaca yeee..hehe :D

Alkisah Facebook Beliau

Image
Hallu readers tersayang! Ada sesuatu nak share lah. Tak boleh nak pendam rasanya, sebab rasa macam nak gelak guling-guling sekarang ni! muahaha! Mesti korang akan cakap! Aish Cik Anita boleh gelak guling-guling buat kerja kejam macam tu? Aduhai.. apakah agaknya yang telah daku lakukan? Mahu daku jujurkah bagi tahu? Oke-oke Cik Anita bagi tau yee.. Alkisahnya petang tadi. Aku bukak facebook ex-Encik Cinta aku, sebab aku tahu pasword dan email beliau oke. Aku berani bukak sebab aku tahu dia pun jarang-jarang online. Jadi aku nakal-nakal cek inbox dia. Haa! apa aku buat? Aku padam mesej-mesej pompuan bagi kat dia. Hah. Puas hati aku. Horrraaay! Walaupun sebenarnya mesej pompuan lain tu bagi bukanlah mesej bersayang ke apa, just tanye "hai awak.." tapi aku tak pedulik. Aku padam! Aku padam! Pelik tak Cik Anita nih? Meroyan ke apa..ishk. Apa sebenarnya yang bermain dalam kepala otak aku pun aku tak tau. Tapi aku puas hati. Sile sekeh aku pelan-pelan! hehe.

Belog gelamor

Image
Hallu readers. Morning! Mahu bergosipss la... Bila asyik berblog walking ni maka jumpa lah macam-macam perkara. Lekat pulak dalam kepala ni yang kebanyakan belog orang yang gelamor-gelamor sudah pasti tuan belog pun menarik. Maksudnya orangnya cantik or hensem sudah pasti. Setuju tak dengan pendapat Cik Anita ni? hehe. Tak perlu kot nak bagi tahu siapa mereka, cuba korang fikir seseorang yang gelamor korang follow? Menarik tak beliau? Komfem yaaa! jangan tipu ar.. :D Kiranya dunia belog ni pun perlu ada pakej yang lengkap jugak macam dunia hiburan tu.. Tapi tak dinafikan la jugak ada yang tak lengkap semua tu pun dikenali juga, cumanya mungkin dalam jumlah yang tak banyak. kan? Setuju atau tidak? sila jawab.. Tak penting semua tu, yang penting kita menulis untuk kepuasan diri kita. cheers!

Maya

Image
Salam readers. Tajuk di atas tidak boleh ditukar kerana di arahkan begitu untuk seisi kelas. :D Entri ini amat special sebab belog ini akan dinilai oleh lecterur ku DR.Normaliza . So korang jangan merepek-repek nak komen kat entri Cik Anita yang ini. Oke, the tugasan ini cerita tentang subjek "KESUSASTERAAN DALAM MULTIMEDIA" untuk sepanjang semester ini. Tapi pensyarah kesayangan ini sekarang berada di Nottingham nun jauh sana. Rindu kelas beliau! sob sob. Bila melibatkan subjek Multimedia, ramai yang bising-bising cakap boleh pulak ambik kos Malay Literature tapi ada bersangkut paut dengan multimedia! Sama macam ambik bahasa asing jugak dulu. Bukanlah rungutan, tapi sekadar terkejut akan subjek wajib yang perlu di ambil. Takkan tak nak ambik! Nak kene sekeh la tu. Tak boleh grad tau laa.. :p subjek ini ala-ala 10 in one gitu... PERFECT! 1. Belog 2. Pantun 3. Puisi 4. Kalendar 5. Movie Maker 6. Cerpen Kanak-kanak 7. Teka teki 8. Facebook 9. Twitter 10. Website 11. e

Award from Puan Stoberi

Image
PUAN STOBERI Tengs Kak Reen! Tiba-tiba Cik Anita dapat pulak award nih, tak sangka ada yang sudi nak bagi kat daku ni.hihi. rasa macam dihargai.. makin bertambah sayang dekat Kak Reen. :)) oke the tugasan yang kena buat ialah: A) Write 5 interesting facts about the person who gave u this 1. Akak ni dah married dah die... 2. Beliau dah kerja at gomen dan katanya mahu belanja daku makan!eh yeke?haha.kidding! 3. Kenal Kak Reen ni sebab join contest sedondon raya! tp daku kalah.kui3 4. Sempoi and sporting, sebab baca entri-entri die best.. 5. Hope kak reen ada rezeki dapat baby! i`will pray 4 u Kak Reen!amin... B)Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby... 1. Pasal apa pulak lak aku nak citer nih. 2. Tak cantik tapi manis..hik3 3. Kuat berangin tapi mudah memaafi. 4. Single and available! anybody nak suggest ur abang? :D 5. Love holiday.. 6. Love kasut.. 7. Love karaoke, suara sedap sikit wlpn tak sedap banyak :P 8. Love masak memasak dan masak TERsedap! eceeh~

TERKINI :Nama Peserta GA.

Image
Salam pagi dan tengahari semua :) Tadaaa. Kepada yang dah join GA Cik Anita: Sila cek nama anda semua ada ke tak tersenarai kat bawah ni. Kalau tak ada sila bagi tau ye. Kot-kot Cik Anita ada salah pandang ke. Harap-harap tak ada masalah lah ye. Pening jugak belek nama satu-satu.. hee :P tak sangka ada sambutan pulak. Satu lagi, maaf ye Cik Anita lambat bagi respons pada siapa yang dah join GA Cik Anita ni. Terutamanya yang bernombor 40 dan kebawah! Tak tahulah connection internet ni lembap betul macam siput gondang! Dah terjah dah, tapi sedey tak boleh nak tinggalkan komen. Aish. Sabar ye! Macam-macam mana pun Cik Anita terjah jugak nanti dan tinggalkan komen di entri kamu semua. Sabar-sabar.. Hadiah yang bakal diperolehi lebih kurang macam banner GA cik Anita. Haa? apa agak-agak? Sudah pasti berkaitan dengan barangan original silver. Yeay. Nanti Cik Anita upload gambar ye. Belum sempat nak snap lagi hadiah tu... (saje nak bagi bedebar-debar. eceeeh! ) jum double cek nama anda...

The Finishing School

Image
Salam dan hallu semua! Dah dua hari rasanya Cik Anita tak pos apa-apa cerita kat sini. Rindu-rindu-rindu kat korang. :D Agak sibuk dua hari ni mewajibkan diri pergi finishing school. Sabtu dan ahad pulak tu. Tapi tak pe, dapat lupakan ingtan dekat Encik Cinta. yes! Finishing school? Tau x apa die benda alah ni. Aku tak tahu la kat unibersiti or tempat korang belajar ada kursus sebegini rupa khusus untuk pelajar final year. Tapi kat upm ni, dah wajib dah. Kang katanya tak boleh grad. Eh, banyak la tak nak grad, dah penat-penat bertahun belajar cian mak ayah aku di kampung tu nak bagi duit saja kat haku. sob sob. Kursus keterampilan graduan dalam bahasa Malaya die. Bunyi nice kan? So aku pun dah sangat nice sebab aku dah berketerampilan. haha. :P tapi agak tekanan la kelas ni, sebab 100% ngomong London, dah la aku ni jawanese die suruh cakap gaya almond london mmg bersepah habis laaa.. Tapi, tekanan is number 10! Eceh. Yang penting enjo0y dan dapat banyak ilmu baru. Dia ajar macam

Berakhir sudah...

Image
Akhirnya... :( 26.06.2005 - 22.10.2010 setelah penat lelah 5 tahun bersama beliau.. Kawan-kawan yang tertanya-tanya kenapa tiba-tiba aku bertukar status di facebook, maaf aku tidak berkongsi secara terus. Aku juga tidak membalas sebarang pertanyaan di sana. Hanya di sini sahaja aku terangkan. Maafkan Cik Anita. Aku tidak mampu untuk bersuara. Walaupun aku mungkin tiada Encik Cinta lagi selepas ini. Aku ada keluarga dan aku ada sahabat yang InsyaAllah mampu menggembirakan aku. PESANAN UNTUKMU ENCIK CINTA: Semoga kamu bahagia dengan pilihan yang mungkin membahagiakan mu... Encik Anita tetap sayang kamu dan bersedia untuk menerima kamu kembali. Hargai setiap apa yang ada di sekeliling kita. Sekiranya kamu menemui cinta baru, sila jangan sampai saya tahu. Kerana saya tidak sanggup dan tidak mahu tahu. Semoga kamu bahagia :) Saya tidak mahu bermusuh dengan kamu, kerana kamu pernah membahagiakan saya suatu masa dahulu. Love u... ♥ kenangan! SEMOGA AKU AKAN TABAH DENGAN DUGAAN INI.

Buat Mama Zara ♥

Image
Salam dan hello semua... Bersambung cerita berkaitan dengan ikan di entri ikan yang semalam daku post. Then terkeluar cerita lain di sini oleh Mama Zara. :( Buat pengetahuan kalian, Mama Zara is daku punya beshfren cayang dan dia yang bergurau senda semalam cerita pasal diet ikan nih. Tiba-tiba... Cik Anita tak ada niat pun post cerita pasal ikan ni dan buat kamu terasa hati. Aduhai! Jangan la begini sayangku FARA. Tak ada maknanya lah ayat kamu ' tak pandai jaga sahabat tu'. Mengada! Geget tau la. hehe. Cik Anita sayang Mama Zara.mmuahx! Maafkan aku kalau aku buat kau terasa hati atas hasil penulisan aku semalam. Maaf yee! sila reply komen ini Mama Zara sayangku yang masyem.

Puisi: Lambaian daerah hati

Image
Hallu... Cik Anita dalam mood mahu mencipta puisi, layan jelah puisi kat bawah ni. Apa yang Cik Nita tulis ni, melambangkan apa yang Cik Anita rasa sekarang. Doakan Cik Anita yang terbaik dalam membuat keputusan ye :) Lambaian Daerah Hati Dalam persimpangan ribut Memilih antara kelam dan terang Hadir akan daerah Daerah asing barangkali Daerah yang jauh tapi dekat Daerah yang tidak perlu ku tambangi Hanya daerah dan daerah! Semakin dekat lambaian daerah itu Daerah hati yang ku cipta Daerah taman hati? Yang bakal akan ku jadikan teman Teman kala ku tersenyum Teman kala ku menangis Teman kala aku tiada aku lagi barangkali Semakin aku yakin akan pilihan ini Jauh lagi terasing Akan daerah yang semakin melambai Memanggil agar aku hadir Untuk menghuni daerah hati Mana mungkin akan aku pergi sejauh itu Hanya memakan hati Memakan jiwa Tapi aku perlu pasti Hanya daerah hati itu yang memahami Tidak mungkin keluargaku Tidak mungkin sahabatku Tidak mungkin juga kekasihku Maafkan aku semua A

Yeke makan ikan gemuk?

Image
Hallu sahabat! Cik Anita ada satu perkara yang agak musykil dan sebelum ini tidak pernah musykil. Yeke kalau makan ikan akan menjadi gemuk? Sebab ada sahabat Cik Anita yang cakap tadi. Aish. Terkejut dah ni... Contoh: Makan nasik sikit tapi ikan banyak. Yeke? Yeke makan ikan gemuk. Ah! Yeke? yeke? Berapa kali yeke dah ni aku bertanya. Kompius. Almaklumlah daku kan mahu diet, so tak mahu makan nasik banyak. Tapi makan ikan banyak la pulak. So bagaimana tu? Harap korang dapat bantu Cik Anita. Sebab kesian ikan Cik Anita dah pening kat bawah ni.. :) ikan taken by akuarium google

Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen

Image
Melaksanakan misi tag yang tergendala :p Cik Anita disuruh dan disuruh oleh cik adik manis sangat manis ini Enna bANana :) Nak join? klik here Semoga cik Anita yang tak bertuah ini berjaya :) Mahu tag pada ANA & FARA...

Pregnant ke?

Image
Hallu semua. Kalau sebut pasal diet ni mmg sinonim betul dengan orang pompuan. Jarang la kalau tak ngomel pasal diet ni. Yang dah kurus pun nak bertambah kurus melidi kunun nak cantik macam nora danish tuu, apatah lagi yang ala-ala chubby macam aku ni. Adoi! Dah kompem la mulut potpetpotpet sebut pasal diet sampai kawan-kawan aku pun tak hingin nak dengar. :D . . Ada perkara yang aku nak kongsikan sikit kat sini sebenarnya. Biasalah mulut orang mana boleh tutup kan. Memang aku rasa tak patut lah mulut orang tu, macam nak cili-cili aje. Ada ke kata aku ni gemuk, pastu tanye kat kawan aku, yang aku ni pregnant ke? Apakah?? Nak kata gemuk tu oke lagi, tapi yg PREGNANT TU? #$^)^$@! . Waaaa! Kepala hotak sungguh aku rasakan. Dush-dush kebabbooommm pang-pang!!! Oke aku dah belasah die sampai pening dan dia dah pegi kelinik akibat patah jari. Ewaah, ganas rupanya Cik Anita ni ya dalam diam. Banyak la ko punya songeh suka suki je nak cakap aku macam tu. . Satu dunia tahu aku belum kahwin we

Dush...Encik Cinta!

Image
Haa.. Aku dah mula nak ngepek macam-macam ni. Perasaan tak stabil dan macam nak gigit dan penampar orang. grrrr.. Ada sapa-sapa yang rela tak nak jadi bahan uji kaji untuk aku perkotak-katikkan.ahaha. Banyak songeh aku kan suka suki hati jeee. Nak kata sekarang ni aku datang bulan, dah lepas dah. Dah tu kenapa pulak aku mengada macam ni kan marah-marah macam monyet?Eh monyet pandai marah eh... Inilah akibat aku menahan perasaan dalam dua hari ini. Macam biasa la Encik Cinta aku ni buat hal. Memang nak kena campak ke laut lah dia! gimik je, padahal sayang nak buang. :D Tapi alahai.. tuhan je yang tahu perasaan aku ni macam mana. Bengang beb! Dah dua hari senyap macam tu jee. Tak talipon aku, tak text aku. Apakah? Sibuk haram jadah namanya tuu.. Ada tak tanda-tanda curang kalau lelaki sedemikian rupa! Banyak la nak mencurang dengan aku ye. Dah bercinta nak enam tahun baru tahu nak mencurang. Ke sebab bosan sebab aku ni kepala hangin. Eh tolong sikit! Aku takkan suka-suka nak hangin ka

Makan setimboat

Image
Hallu semua.. Walaupun minggu ni sibuk dengan macam-macam hal, makan tetap makan ye. Memang daku suka makan pun. Tak heran lah kalau badan pun dah macam anak kingkong. Haha. Macam biasa feberet makanan kami iaitu setimbot. Meleleh abis air liurr.. Slurrrp! Cik Anita lap pakai tuala air liur yang meleleh ni :P. errr. pengotor! ehehe. Tempat makan ni dekat je area UPM lebih kurang dalam 10 minit dah sampai kalau merempit laju macam Cik Anita. Kat Maeps, Serdang. Korang dah pernah pergi ke? Aku sarankan kalau yang suka makan banyak tu, jom makan sini! Harga rm19.90kupang satu kepala. Ambik jela sampai kembung korang makan. Semua layan diri, dari segala seafood, segala air, askrem, rojak buah, buah-buahan, nasi goreng, mee gorang, abc, dan banyak lagi malas aku nak taip. Kalau nak best kena pergi ramai-ramai dan bawak orang yang kuat makan! Macam kami ni la, tapi bukan semua kuat makan pun. The sayang-sayangku: Ana, Ila, Fara, Ekin. Cuma sahabat sayangku yang sorang Azi tak join sbb

Melayu Malas?

Image
Salam kamu semua. Bangun awal pagi konon nak menyiapkan kerja yang tergendala, tap haram jadah! Bangun online main game kat facebook tak hingat dunia sampai berjam lamanya sampai makan dan mandi pun lupa. Adoi, dah boleh dah sekeh pelan-pelan Cik Anita. Addict yang melampau! Huahua. ;p Eh tu pun boleh ke ye dikategorikan sebagai melayu malas? Woho. Bila cakap pasal melayu malas ni memang ayat sangat berbisa la beb. Suka-suka hati je kan nak kutuk bangsa Melayu sendiri. Kalau asyik nak mengutuk je, sampai bila bangsa kita ni nak maju pulak kan. Ha, aku tau dah ramai dah yang panas hati kat luar tu. Rilek-rilek. Bukan le niat suka-suka hati nak mengutuk oke. Plish pahami Cik Anita! Sebenarnya projek tahun akhir Cik Anita ni yang bersangkut paut tentang ' MELAYU MALAS' . Tapi persoalannya setahap mana lah kemalasan orang Melayu ni? Macam mana nak ukur, ambik pembaris, ambik tali tip? Kalau lah sesenang itu. Alahai, petik jari malam ni jugak siap thesis Cik Anita. ahaha. Pening

Ya. Aku memang gila dan hodoh ♥

Image
Salam semua. Sebenarnya mood sangat baik hari ini dapat shopping hadiah untuk giveaway korang! yeaayy~ sila bertepuk tangan dengan riang kawan-kawan sekalian. Nanti Cik Anita update ye apa hadiah korang tuu.. sabar-sabar :) Tapi... tiba-tiba jantung aku sangat BERKECIL HATI dengan komentar yang dinamakan guest ini. Siapa dia? erm? Aku rasa aku tak ada musuh dan aku tak pernah nak memusuhi orang lain. Aku tahu aku memang GILA HODOH. Aku tak pernah cakap yang aku cantik pun ye. Tak pernah pun. Oke. Macam nilah, mungkin niat dia nak bergurau. Aku cuba nak mempositifkan diri. Eceeeh! :) cuma satu pesanan aku, kalau betul niat ko tu rasa tak puas hati dengan aku. Kenapa tak terus terang je dengan aku. Kenapa tak ada link yang boleh aku jejak ko. Ishk. Mana adil. Ko boleh tengok aku, aku tak boleh tengok ko. Dan juga aku nak cakap, kalau rasa tak berkenan tak payah singgah belog aku. Aku tak marah pun, harap ko faham. Semoga kamu si GUEST sangat berbahagia hendaknya. Allah maha mengeta