Posts

Showing posts from September, 2010

Sim kad patah

Image
Akhirnya sim kad maxis aku patah. Ishk pelik la macam mana pulak lah boleh patah. Susah dan jadi bala la pada aku sebab number maxis tu yang paling penting! hurm? dah beberapa tahun aku jaga number tu. Tapi ia meninggal dah tadi! Biarlah dulu... Kalau aku rasa nak pegi centre buat sim kad baru, nanti lah aku pergi. Sekarang ni aku rasa lega bila sim kad tu terbelah dua. Yeah! Aku rasa macam kuat ala-ala badang. Pheeww~ Papehal sila telepon number DIgi aku ye... :) p/s sebenarnya bukan terpatah. Aku patahkan tadi. Geram! tp aku puas hati. sekian TAMAT.

Contest KL Urbanite

Image
Sekali lagi aku menyibukkan diri dengan meng'joinkan' diri dengan peraduan-peraduan yang tersedia ada ni oleh KL Urbanite . Hehe. Memang gaya macam tak ada kerja kan. Tapi bila aku nampak duit poket RM100 tu boleh menang. Maka aku sangat laju je join. Padahal aku sudah pasti tak menang punya.hahaha ;D Apakah syarat untuk memasuki pertandingan ni? 1. Pastikan anda mempunyai blog 2. Follow beliau di Followers Section 3. Like beliau di Our Fan Club Section (Facebook) 4. Subscribe feeds beliau. DONE! Bagaimana cara untuk menyertai dan menang contest ni? Korang kalau nak tahu dengan lebih lanjut pasal benda alah semua ni, join la jugak! best~

Peraduan dari OhPemandu.com

Image
Aku belum pernah cuba mana-mana peraduan yang dianjurkan mana-mana belog tau. Itu kenyataan yang tak tipu. Ini cubaan yang pertama! Pray for me.. :) eceh! Oke. Mahu cuba lah! Hari terakhir pulak tuh. Kot-kot dapat hadiah sagu hati pun jadi la.. :) Nanti dapat aku share pada orang yang doakan aku tu. Hee.. :p Aku jawab contest ni dari belog OhPemandu! (klik dan join ye. sampai 12 malam ni jeee) Aku rasa aku dapat 3 idea tagline untuk OhPemandu : 1. Anda hebat memandu? Tapi tak sehebat OhPemandu! 2. Takkan kemalangan memandu di OhPemandu! 3. Jom memandu tanpa lesen bersama ohPemandu. Ishk macam tak best. Tapi aku dah berusaha dan penat fikir. :( macam susah nak menang! Dan satu lagi, kenapa anda suka melayari website OhPemandu.com ( kalau tak suka pun kena tulis suka juga) Haha.ini kira dah kes paksa dah ni. Tapi tak apa, bila aku belek-belek belog beliau memang sangat menarik rupenye. Kenapa lah aku baru tahu. Belog yang lain dari yang lain. Idea penulis belog ni memang sanga

Tentang raya bersama keluarga.

Image
Aidilfitri tahun agak meriah dan bertemakan colour ungu! Love ungu dan mahu jadik tema untuk aku kahwin kang. Tapi bila aku pakai ungu, aku nampak semakin gelap gelita! Oh no.. Memang terus pangkah ungu. hehe. Ini sederet anak-anak dara Wak Kefele. Single and available oke. Tapi yang kaler ungu jelah single. Yang hijau tu mak buyung dan status married. Ada yang berkenan? Sila hantar resume anda ke sha_ety@yahoo.com .my. Hahaha. Betul ke email aku tu? Bantai jelah. :D sila lihat gambar di bawah: sila lihat gambar di bawah: This is my sistah-sistah yang tak nak kawin-kawin lagi walaupun dah habis belajar. Mahu kumpul duit banyak-banyak kat aku katanya. Hahaha. (tipu je). Aku nak kawin pun jadi terbatas sebab mak aku pesan jangan langkah bendul. Hish. kegatalan terserlah*** :p sila lihat gambar di bawah: ayahanda dan bonda dah mengapa pagi-pagi raya muka begini? dialog ye: "abang, mana seluar baju ni.." "alah, pakai seluar ni pun tak apa." lebih kurang macam

Cix Suzie. TQ =)

Image
Tak terniat sebenarnya mahu menjadi followers yang bertuah kepada sebuah belog yang bertuah! yeehhha dan yeay! :D Cik adik manis itu ialah suZieRahmaN ! (sila klik belog beliau) aku pulak yang secara tak sengaja peromot belog beliau. Tak apa kan. Suka tak? lalala. =) Ini ada muka cix Suzie yang aku curik dari belog beliau. Maaf sekali lagi yeee..hehe Ada hadiah untuk saya tak? Waa. Aku sungguh demand la pulak kan. Joking! dan cix suzie kata mahu peromot belog aku. Eh-eh. Betul ke? Really can`t wait la suzie. Eceh aku cakap macam kenal je dengan cix suzie ni. Tak apa la kan, jadi friendly gitu. Auww~ :P Ekceli tak peromot belog aku pun tak apa, malu lah sebab belog aku ni bukan glamor pun macam belog beliau. Sobs~! Tapi aku sangat excited*** ♥ TENGS SUZIE!

Kangen iaitu rindu

Image
This is entry mengada-ngada dan jangan sila baca kalau korang meluat dengan aku. :p Rindu dia ni. Tapi dia macam tak rindu aku. grrr.. Kalau aku rindu dia aku tengok gambar ni lama-lama. Terubat sikit rindu di hati. Ceh! Padahal boleh je talipon kan. Tapi kalau aku talipon macam tak besh. Sebab aku berangin dan macam nak mengamuk-ngamuk encik cinta saja. haha. Nasib la dapat Makcik Cinta macam aku.. tett. :D ...scroll... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - orang yang paling tak encem tapi aku RINDU! kisah benar: beberapa minit aku buat entri ni. aku mesej encik cinta dan aku cakap.. "Abg.rindu!" dan dia jawab: "yelah..nape pulak tu?". dush dush dush dush.. Aku memang selalu dilayan begini oleh pakcik Cintaku..Uwaaa. Menangis! Apalah salahnya tipu2 jawab "Rindu awak juga.." (nak membawa dirilah...sobs..)

Tolong Huraikan...

Image
Semalam punya cerita tapi baru update hari ini. Sebab semalam tak boleh nak sign in blogspot ni. Aishh, geram je aku rasa. Sebab apa yang aku nak kongsi cerita pun dah tak membara. Hehe. Semalam juga selesai pembentangan kumpulan untuk subjek BBM 3411. Tapi ada satu kes yang sangat gila TOUCHING hanya perkara remeh barangkali. Yeke remeh? Tapi sangat terguris dalam bahasa Melayu dia. Kebetulan Dr ada buat aktiviti bertulis, maka kami diminta menulis dalam masa 10 minit. Yerpp! Tulis, tulis dan menulis. Mungkin mereka ada yang tak sangka hasil tulisan akan dibaca dihadapan dan nama disebut bulat-bulat gitu. Amik kau! Ada rupanya yang tak puas hati dengan hasil pembentangan kami. Walaupun kumpulan kami sudah dipuji bagus dab baik. Ecehh! Tapi ada juga insan yang masih mempertikaikan kami. Manusia itu sememangnya tidak pernah puas dengan keadaan sekeliling. seterusnya... Ok tak kisah pun kalau korang mempertikaikan kami, sebab kami bukan yang terbaik. Jadi kami terima dengan hati y

Periuk Nasik

Image
Aku rasa macam terkilan sangat nih. Sebab periuk nasik aku HILANG! Aku pun tak tahu kemana pergi periuk aku tu membawa diri. Aku tak rasa periuk aku tu dicuri dek orang lain. Sebab yang hilang cuma periuk yang dalam tu je. Yang lain semua ada lagi. Tapi aku sangsi hilang atas sebab kecuaian aku ke? Aduh. Aku pening mana pergi periuk aku ni. Kalau korang semua ada nampak periuk aku, atau terambil ke. Sila pulangkan ye. Hehe. Tak pun kalau rasa kasihan kat aku, maka belikan aku periuk baru. lalala :D Aku rasa sedih sebab peiuk aku tu adalah hadiah hari jadi aku. Sobs...

Macam-macam

Ada Encik Cinta! Tapi macam tak ada Encik Cinta? Macam mana pulak tu! Ah malas aku nak jawab. Pergi MAMPOS! Opss.. Kasarnya ayat aku kan. Tapi macam mana la aku tak cakap kasar kalau diri aku sendiri ni macam tak dihargai. Aku menangis, tetapi aku pujuk diri sendiri. Aku merajuk, tapi aku pujuk diri aku sendiri lagi. Apahal? Aku pun ada perasaan nak dimanja ok. Tapi dapat Encik Cinta yang gile dashyat tak romantik! Ye. Aku tahu tak baik cerita keburukan orang lain. Tapi bagi aku, dengan cara menulis ni aku dapat meluahkan apa yang tersirat dalam hati ni. Sedih! (memang tengah menangis pun niiii) Orang lain tu ada Encik Cinta, elok je aku tengok. Lagi lama bercinta dah lebih lima tahun macam aku jugak. Dah sembilan tahun tau! Tapi aku tengok Encik Cinta die elok je. Elok telepon makwe die hari-hari, selalu keluar sama tiap hujung minggu. Tapi aku??? Habuk pun tak ada. Tuii~ GERAM! Nak JERIT! Nak cekik orang! Nak penampar orang! Nak gigit orang! Aku rasa macam nak patahkan je sim
Image
Berada di Wisata Minda, Sanggar Bahasa UPM sekarang. Jam 12.15 p.m dan aku dah disuruh keluar kerana masa sudah tamat. Adeh! Banyak lagi kerja yang aku tak siap ni. Boleh pulak bersambung jam 2.45 petang nanti. Makin tak siap la kerja ini. Takkan la nak bertangguh lagi buat sorotan kajian ni. Memang kena bambu la aku dengan Dr. Samsina! Hehe :D 1st time aku rasa kerja tak siap sampai tahap macam ni sekali!

Si garang mungkin?

Image
Oh... Si kakak tutorial! alkisahnya... Tepat je jam 12 tengah malam, malam tadi. Semua orang dah tak boleh lagi tagging kalendar di facebook kakak tutorial. Sebab kakak tutorial tu kata dah tak nak semak selepas seminit pukul 12. Aku tak pasti la sama ada betul-betul tegas atau saja-saja nak gempak. Tapi nampak gaya macam nak bertegas aje! Bagi aku tak kisah la nak bertegas, tapi macam tak kena cara. Garang yang over? Semua orang macam malas nak layan kakak tu. Dia tak bertoleransi pun.... :( Apa yang membuatkan aku cakap dia tak bertoleransi sebab, bila kita bertanya sesuatu pasal kerja kelas. Sudah pasti dia tak nak jawab! Alasan dia tak nak cakap sebab kita tak alert katanya masa dalam kelas. Kalau nak tahu pergi tanya ketua kelas. Ishk, ketua kelas tupun manusia jugak kadang-kadang dia pun lupa dan tak ingat. Dah tu macam mana ni? Hurm. Kadang-kadang kita ni tak paham walaupun dia terang berjela-jela dalam kelas tu. Bila dia buat anak buah dia macam ni rasa tak patut la kan. Mu

Masih raya ye?

Image
Masih dalam mood raya ye kawan-kawan. Hari ini hari Syawal yang ke 13 kalau aku tak silap. Walaupun dah tak pergi 'baraan', aku masih lagi nak rasa syok sendiri raya. Padahal hari-hari pening memikirkan kerja yang melambak dan aku tak tahu nak buat. Projek paper yang seciput tu pun tergendala kejap. Apa nak jadi? Bukan malas, tapi tak ada bahan. (ke memang sengaja ayat nak tutup malas?) Jumaat ni nak kena hantar iaitu SOROTAN KAJIAN... tettttt! tu bunyi rasa macam nak tercabut jantung sebab dah nak hantar tapi kata-kata aluan pun aku tak buat lagi. Ada siapa-siapa yang mahu offer diri tak untuk aku upah? :P haha. Memang jangan harap laaa! Sebenarnya tadi niat nak upload pic raya. Tapi tiba-tiba aku malas dan rasa malas. Ah, memang dasar aku kuat makan berutu! Erkk. Apa itu berutu? Berutu is... TENGOK YANG BAWAH INI GAMBAR BERUTU. :D (ia merupakan sejenis makanan yang tak semua orang suka makan macam petai.apakah?berutu tu terselit di celah ayam..haha) Mekasih pakcik goo

Curang

Image
Seminggu yang lalu, aku mengerti dan sangat memahami perasaan jika dicurangi. Ceh! Errr? Dush! Baru nak tahu? Memang PADAN MUKA aku. Baru lah tahu nak gelabah tiba-tiba.

Sedara oh sepupu

Image
Berjumpa dengan seseorang yang sangat dicari-cari oleh keluarganya. Cuma belum sampai tahap nak report polis je. Beliau ialah Fadil a.k.a syafiq. Inilah dia yang dikatakan sepupu yang sangat bertuah. Mari singgah belog dia dan baca apa yang patut dan tak patuttt... Dah singgah? Tadi sempat sembang-sembang di laman facebook dan dia ada cakap yang dia nak sedara-mara dia baca. Hurm. Motif? Aku rasa di sini baru boleh paham masalah yang dia hadapi. Buat kau sedaraku. Sila tempuhi hidup ini dengan tabah sebab aku tahu kau memang tabah. Walaupun ko macam pura-pura tabah. Hehehe..

Bomohan

Image
Kenapa segalanya is BOMOH? Cakap banyak pun tak guna, sebab setiap orang ada rasa kepercayaan masing-masing. Dan apabila kau dituduh oleh orang lain sebab mulut bomoh tu, maka kau akan marah mereka dengan sebab mereka percaya pada bomoh. Tapi kalau kau percaya pada bomoh lain tak apa. Macam itu ke? Dan... Sekarang ini aku cakap aku tak nak percaya. Pasti kau akan cakap "Ha..dia tu dah kena la tu guna-guna, tu yang jadi tak percaya dan rasa macam tu". WTF! Percaya perlu ada pada tahap dan batasnya. Bukan secara 200/100. Noktah.

Kalendar

Image
Selesai buat kelendar. Itu pun atas bantuan dan nasihat my sistah Najwa... Jom lihat ke bawah hasil kelendar yang dihasilkan ini: Ok dah tengok? Malas mahu cakap panjang dan banyak. Besok mahu hantar dan print untuk dijadikan kalendar yang sebenarnya. Sediakan duit sahaja oke. Selesai satu tugasan. Menanti tugasan yang lain pula...
Image
Bermingguan tak update belog! Mungkin sebentar lagi ye selepas mandi dan mewangikan diri. Cuma apa yang aku nak tinggalkan di sini, segalanya tiada yang membuatkan aku puas hati dengan diri sendiri. Ha camtula ragam manusia kan. Segalanya yang tawar... Selamat hari raya yang ke 12! :D

Raya kedua

Image
Masih dalam mood yang sama. Sibuk dan PENAT! Mahunya tak penat la, pagi petang siang malam wajib kot masuk dapur tu. Kalau setakat makan aja boleh lah mahu gumbira. Tapi perlu kemas dan mengemas tanpa henti. Tapi kalau aku dah tak larat aku tinggal je. Kuikuikui. :D Walaupun penat aku sedang ligat berfikir menu apakah yang perlu aku masak ye? Sudah muak lah makan rendang dan ketupat! Laksa? Nyummy.. Telur dadar, nasik putih dan kicap lagi sedap!

Raya 2010

Image
Yeay! SELAMAT HARI RAYA. Sempat lagi kan aku nak wish raya walaupun mereka sedang sibuk bermekap cantik-cantik. Aku sudah cantik oke. Tapi taklah cantik sangat. Cantik sikit-sikit aja sebab pakai baju baru. huehue. Maaf zahir dan batin. :)

Post baru tak sudah

Image
Semenjak aku menjadi anak murid a.k.a anak didik Dr.Normaliza aku bertambah rajin update belog aku. Rajin tahap superman pakai pentis kat luar. Err? Ada kena mengena ke? Duhh.. Bila aku bukak dan mengadap blog ni maka akan ada berjela-jela pos baru aku nak kongsi cerita. Maka? Anda meluat ye nak baca? Aku tak paksa pun beb. Anda menyampah nak baca? Aku tak paksa pun beb. Anda geli nak baca? Aku tak paksa pun beb. Anda penat nak baca? Aku tak paksa pun beb. Anda suka nak baca? Aku SUKA la beb. :D Anda anda anda anda anda anda anda anda dan bermacam anda yang berkaitan. Aku tak pernah nak paksa. Kalau rasa tak boleh nak jalan dengan blog aku. Sila beralih ke belog yang lain. Sekian harap maklum...

Teman bergosip

Image
Sahabat 3! Fokus nak cerita pasal sahabat yang dua di atas kiri dan tengah ya! Yang kanan gadis ayu tu bukan dan tak ada kene mengena sama ada yang hidup atau yang mati. Eh lupa macam biasa kiri Ekin, dan tengah Ana. Penat dah nak kenalkan mereka ni! Dah kenal kan? Mereka kalau dah jumpa dalam bilik ni, amboi bukan main segala gosip satu dunia boleh dikorek. Memang ngam lah sangat. Berjam-jam pun tak kering air liur. Sampaikan dorang ni macam agak pelik la sebab katanya aku tak suka nak join gosip mereka. Haha. Apa lah yang aku nak sampukkan? Tak reti lah nak tambah cerita sangat, aku dengar masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Datuk K dengan Siti Nurhaliza pun jadi bahan. Ishk3. Geram bila dengar dorang ni kutuk-kutuk pujaan hatiku Datuk Siti Nurhaliza tadi. Dussshhh!! (eh emosi pulak) :p Apa pun mereka memang tidak boleh hidup tanpa gosip. So mereka ada gosip, aku tumpang sekaki dengar perkembangan gosip luar sana. Entah-entah ko yang baca blog aku ni pun pernah digosip kot

Duit raya

Image
Alhamdulilllah. Baru yang tak baru sangat pulang dari Masjid upm berbukak puasa dan ambil duit raya dengan Syikin. Terima kasih pusat zakat ! (Versi Alleycats) Dapat duit raya ini hari ini rm***. Yeay! Rezeki seminggu sebelum raya yang aku sendiri tak sangka. Jujur memang aku tak mengharap pun sebab aku memang malas dah nak fikir duit raya Nur Kasih ini. Sebab aku fikir Ana pun tak mohon maka aku pun malas nak la nak mohon. Tapi akhirnya aku dapat la pulakkk dari pihak KPZ. Hurm? Rasa serba salah pulak dengan Makcik Ana ni. Ishk3. Dipendekkan cerita yang lain, kesian pulak pada Makcik syikin. Sebab dia tak dapat nak ambik duit raya Nur Kasih tadi. Kalau makcik sorang ni dah tak puas hati, ambik kau tadah telinga la dengar dia membebel sampai ke subuh pun tak sudah-sudah.. Hehe. Esok pagi bangun awal subuh dan terus serang Ustaz Nurul Iman ye!! (gurauan saja ye Syikin :D ) ***Sedang berfikir aku nak beli apa dengan duit raya tuuu..Any idea??

Nsk VS sotongku

Image
Semalam ke NSK Selayang! Ceh.. Batak ke aku? Itu pun aku nak cerita ke kat sini? Tapi memang aku terlintas nak berkongsi cerita sebab aku rasa kat sana macam best dan menarik. Murah itu paling penting ye kawan-kawan. Ke sana sebabnya nak ikut my sis membeli barang-barang dapur untuk dia berniaga di bazar Ramadhan. Aku ni memang ada masalah sikit, kalau nampak sotong ke, udang ke, ikan ke yang nampak segar tu. Automatik aku akan rasa macam lapar nak masak! Itulah yang terjadi pada aku semalam. Konon macam suka masak lah kan :P Maka... Beli sotong segar banyak-banyak! (dalam mood semangat) Tapi balik rumah sampai pukul 1.30 pagi dan aku tak masak pun. Dan aku akhirnya zzzz mimpi indah! Hihi. Poyo je aku. Sotong hanya membeku di peti. Tettt :D

Berbazar Ramadhan

Image
Baru sehari membantu Kak Linda di bazar ramadhan. Tapi badan aku sakit macam kena pulas dalam mesin basuh! Sakit pinggang, sakit kaki, sakit tangan. Aduhai. Baru aku sedar yang badan aku ni lembik rupanya dan tak kuat macam badang. Yerp! Ada siapa-siapa mahu urutkan badan aku tak? Plish... (betul-betul mahu diurut nih)